tiistai 12. toukokuuta 2015

Puskapestoa eli rikkaruohosta herkuksi

Villiyrttien keräily ja käyttö on nyt kovassa nousussa. Viime keväänä keräsin nokkoset, voikukanlehdet, ahomansikan lehdet, pienet mustikanlehdet ja horsmanalut kuivuriin ja jauhoin ne viherjauheeksi. Tänä keväänä jatkan siis samoissa puuhissa. Vuohenputki on tosin mulle uusi tuttavuus, ja sitä kasvaa täällä äitin ja isän pihalla niin reippaasti että kuivurin kautta viherjauheeksi on jo päätynyt muutama pussillinen, mutta nyt kokeilin tuorekäyttöä. Siitähän syntyi yhdessä voikukanlehtien ja basilikan kanssa puskapestoa!


Vuohenputkipesto

1l vastapoimittuja ja huudeltuja vuohenputkia ja muita villiyrttejä
1dl liotettuja cashewpähkinöitä (määrä siis liotetuista pähkinöistä, kuivana ehkä 2/3dl)
2 valkosipulinkynttä
parmesanraastetta
sitruunamehua
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tahnaksi. Parmesanin, suolan, sitruunan ja mustapippurin annostelu maun mukaan. Öljyä riittävästi, ehkä desi. Mä oon niin huono näiden reseptien kanssa!

Me syötiin pienten kanssa tätä tänään härkäpapupastan kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :).