keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Nokkoslätyt ja kahden sipulin soijamajoneesi

Nokkoslätyt ja kahden sipulin soijamajoneesi
(gluteeniton, vegaani)


Nokkoslätyt

3dl vettä
3dl mantelimaitoa
4dl tattarijauhoja
1,5rkl psylliumia (pussista lesemäisiä, ei purkista jauhoa)
2rkl hamppuproteiinijauhetta
yrttisuolaa
valkopippuria
1rkl agavesiirappia

2rkl pellavansiemenjauhoja
6rkl vettä
TAI
2 kananmunaa

n.150-200g tuoretta nokkosta
(oliivi)öljyä

Paistamiseen kookosöljyä

* Sekoita keskenään vesi, mantelimaito, psyllium ja tattarijauhot. Jätä turpoamaan pariksi tunniksi. 
* Sillä aikaa valmista pellavansiemenmunat, eli sekoita jauhetut pellavansiemenet 6rkl vettä ja laita jääkaappiin tekeytymään. Voit vaihtoehtoisesti käyttää taikinaan kaksi (luomu)munaa, mikäli vegaanius ei tuo lisäarvoa. Mun mielestä pancakes-taikinasta tulee näillä pellavamunilla (flaxs eggs) paljon paljon parempi koostumukseltaan, sen lisäksi että oma pyrkimykseni on kohti vegaaniutta, vaikka en mitenkään ehdoton olekaan.
* Silppua huuhdeltut nokkoset blenderissä. Käytä apuna oliiviöljyä tarvittava määrä, eli sen verran että saat nokkosmassan muodostettua. Voit toki käyttää myös kuivattua nokkosta! Määrä on vain pienempi. Lisää silloin öljy suoraan taikinaan. 
* Yhdistä kaikki aineet keskenään, muista mausteet. 
* Paista pannulla kookosöljyssä lättysiä. 

Vinkki! Kesäaikaan voi osan nokkosista korvata jollain muulla villiyrtillä. Itse käytin nokkosta ja voikukanlehtiä. 

Kahden sipulin soijamajoneesi
(vegaani)

1dl soijamaitoa
oliiviöljyä
loraus omenaviinietikkaa
1/2-1 valkosipulinkynsi
1/2dl ruohosipulia
suolaa
mustapippuria

* Mittaa blenderin kulhoon soijamaito, etikka, valkosipuli ja suola. 
* Lorauta joukkoon reilu loraus öljyä ja käynnistä kone. Lisää öljyä kunnes muodostuu majoneesi.
* Lisää vielä mustapippuri ja ruohosipuli ja pyöräytä sekaisin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :).