sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Vauvalle haalari syksyyn

Niin meille siis tulee vauva. Ihan pian, toivottavasti. Laskettuun aikaan on tasan kymmenen päivää, joten odotus on jo koko perheellä ihan käsin kosketeltavissa.

Kaivoin jonkin aikaa kateissa olleen ompeluinnostukseni kaapista isojen kangaspinojen innoittamana, ja kattelin käsityölehdistä sopivaa haalarin kaavaa. Hyvä kaava löytyikin Ottobre Designin lehdestä 6/2010 ja lopputulos näyttää tältä.


Kankaina käytin päällä Kameleot Designin tähtivelouria ja vuori on saman firman raitatrikoota.


Kankaiden väliin laitettiin lämmikkeeksi levyvanua. Hihan- ja lahkeensuut sekä hupun reuna on resoria, haalarissa on kaksi vetoketjua ja niiden alla puuvillakankaiset tuulilistat. Jossain osissa käytettiin vielä vahvistuksena silitettävää tukikangasta. Hupun lipareissa on tarranauhaa.

Kaiken kaikkiaan tämä haalari oli suht yksinkertainen ommeltava. Ohjeessa neuvottiin tekemään aputikkauksia yhdessä sun toisessa kohdassa, ja varmaan ensimmäistä kertaa päätin noudattaa täysin ohjeita ja sain kyllä todeta nämä aputikkaukset varsin käteviksi ja toimiviksi!

Haalariin matchaamaan neuloin pipon tämän blogin ohjeiden mukaisesti, sukat ja lapaset on neulottu ilman mitään ohjeita.

Olen vauvalle jutellut, että ennen ei saa syntyä ennen kuin äiti on saanut haalarin valmiiksi. No nyt se on valmis, vihdoin, tervetuloa vauva meidän perheeseen, me kaikki odotamme jo kovasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :).