keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Syksy ja omenapiirakka ne yhteen sopii!

Kotiäiti uunin ääreltä täällä jälleen hei!

Syksyn tullen syksyn tuoksut herättävät aina himon tehdä omenapiirakkaa. Omena, kaneli, inkivääri.. Sille tuoksuu mun syksy!

Muutama vuosi takaperin ystävä Amerikasta lähetti mulle kaksi Williams Sonoman piirakkamuottia, jolla voi tehdä juuri kivan kokoisia piiraita. Kyseessä siis tällainen ihanuuksia myyvä liike (voisin muuttaa vaikka tonne!). Mulla on omenan- ja kurpitsanmuotoiset muotit, ja tavaksi on tullut tehdä omenalla makeita ja kurpitsalla suolaisia piiraita. Tänään käytössä oli vain omena.


Tein niin rohkean vedon että ostin kaupan valmista taikinaa, hui! Ja voi kun olinkin tyytyväinen! Käytössä oli Myllyn Parhaan ruistaikina, joka oli erittäin miellyttävä leivottava, ja sopi myös makeaan piiraaseen erittäin hyvin. Vierasta valtavasti (yllätyyyys!) valkosesta vehnästä tehtyjä taikinoita, joten siksi valitsin tämän. Suosittelen!

Täytteeseen tuli seuraavaa:

kotimaisia omenoita pieninä kuutioina (6 kpl)
hillosokeria (1 dl)
vehnäjauhoja (1 rkl)
kanelia
inkivääriä jauhettuna
kardemummaa
vaniljasokeria

Täytteen aineet sekoitin kaikki hyvin keskenään ja annostelin piirakoille. En siis keittänyt täytettä etukäteen mitenkään. Tulisi ihan loistava täyte myös isommalle piirakalle, siis vaikkapa sellaiselle jossa on taikinakansi päällä.

Piirakat voitelin kananmunan valkuaisella ennen paistamista, ja pinnalle ripottelin ruokosokeria.

Paistolämpötila oli 225°C ja aika ehkä 15min, en nyt ihan hirveän tarkkaan tullut kelloa katsoneeksi.

Nautiskelin yhden vielä vähän lämpimän piirakan kauravaniljakastikkeen kera ja kyllä, hyvää oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :).