sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Vuosi elämästäni, päivä 236

Päivä 236, 30.11.2014

Vihdoin hyvin nukuttu yö takana! Heräsin yhdeksältä ja ehdin laittaa itteni valmiiksi ja eväät koko päiväksi mukaan, kunnes Lenni heräs. Ehdin Lennin pukea ja sit heräs Veela. Veelan nostin vaan haalarin sisälle ja suoraan sairaalalle matkamme vei! Ja ihanaa, parasta, sairaalassa meitä olikin vastassa pirteämpi poika kädet ojossa! Sydän!

Yö oli mennyt Nuutilla ihan hyvin. Illalla sai levemiriä 7 yksikköä, mutta yöllä laski sokerit melko matalalle ja oli joutunut syömäänkin jotain. Ruoka on tänään maistunut ihan loistavasti, ja lääkäri sanoi että Nuutti ottaa nyt takasin niitä ketoasidoosin aikaisia menetyksiä. Nuutti on kyllä hirmulaiha, selkärangan pallurat tuntuu isoina möltteinä :/. Mutta suunta parempaan, jesjes!

Tänään opeteltiin pistämään insuliinia Nuutille. Eka harjoteltiin semmosella pallotyynyllä ja sit sainkin jo pistää ihan poikaa itseään. Verensokeria harjoteltiin myös itse ottamaan. Nuutti kyllä laittaa mittariin liuskaa, ja valuttaa veren liuskalle, mutta ei vielä itse halua pistää. Ei myöskään halua pistää insuliinia, ei ole edes halunnut katsoa insuliinikynän piikkiä. Annetaan pojalle aikaa, mennään Nuutin tahtiin, onhan meitä pistäjiä tässä muitakin :).

Nuutti on nyt saanut oman sokerimittarin ja kaksi insuliinikynää. Saatiin tänään myös reseptit glukoosille ja insuliinille kotiin, sekä lupa hakea muita välineitä. Lääkäri piti meille briiffin diabeteksestä ja siihen liittyvistä asioista. Enpäs ollutkaan tiennyt, että maailmassa eniten juuri Suomessa on diabetesta! Siitä ei ole tutkimustulosta, että miksi asia on näin. Lääkäri meinasi myös, että haluavat meidän pois sairaalasta perjantaihin mennessä ;). Ensin Nuutti pääsee kotilomalle yöksi ja vähitellen sit kokonaan kotiin. Sitä odotellessa, kyllä on poikaa jo ikävä <3 .="" p="">
Tänään aloitettiin myös seurantavihon täyttö. Päivällä sokerit ennen ja jälkeen aterioiden on olleet aika korkealla, ja nyt vähä muutetaan yö- ja päiväinsuliinien annostusta. Katsotaan kuinka tepsii.

Mummi ja vaari hakivat Lennin niille hoitoon, niin saatiin vähän rauhaa sairaalaan. Roope oli tänäänkin siellä mutta lähti sit mummin ja vaarin mukaan myös. Nuutilla kävi muutenkin aika kivasti vieraita tänään, mutta tärkeintä tuntui olevan rajaton pleikkaripelaus ja vieraiden tuliaiset!


Nyt mamma nukkumaan niin jaksaa taas aamulla takasin poikasen luokse. Saas nähä mitä jännää ja uutta huomenna opitaan! Toivottavasti ainakin tavataa diabeteshoitaja :).

Päivä on ollut täynnä diabetesta, mutta en toki ole unohtanut, että Veela rakas, reipas sairaalassa mukana olija, täytti tänään 10kk! Ihana pieni pallero joka on oppinut vilkuttamaan ja näyttelemään kieltä. Lisää sydämiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :).