lauantai 16. heinäkuuta 2011

Home made pop tarts

Ennemminkin täällä olen hehkutellut Amerikkahyllystä löytyneitä pop tartseja, eli amerikkalaisia aamupalapiiraita, joissa on sisällä hilloa. Sadepäivän puuhaksi sopii itse tehtyjen pop tartsien teko, eiks vaan!


Tähän päästiin



Ja siihen päästiin tällä reseptillä:

POP TARTS

5 dl hiivaleipäjauhoja
0,5 dl vehnäleseitä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
225 g
0,6 dl kevytmaitoa
2 keltuaista

Ensin sekoitetaan jauhot, leseet, sokeri ja suola keskenään.
Seokseen lisätään voi kuutioina.
Nypitään käsin voi ja jauhoseos murumaiseksi mössöksi niin, että siitä voi puristaa pallon.


Toisessa kulhossa sekoitetaan maito ja keltuaiset keskenään.
Lisätään jauho-voiseokseen maito-keltuaisseos ja sekoitetaan varovasti käsin.
Työstetään taikinaa hetki jauhotetulla alustalla, ja jaetaan se kahteen osaan.
Nämä osat laitetaan jääkaappiin tekeytymään tunniksi. Sillä välin voi valmistaa vaikkapa täytteen. Tai laittaa ruokaa. Tai tyhjätä pesukoneen. Tai sit tehä ne kaikki.


Täytteenä voi käyttää valmista hilloa tai marmeladia, mutta mä päätin keittää ite hillot täytteitä varten.


Kiehautetaan kattilassa ensin marjoja sokeria. Mustikat poimin näppärästi pakkasesta (viime kesänä Österöstä) ja mansikat ostin tuoreina.
Suurustin hillot Maizenalla, että sain sopivan jämäkät tahnat. Mustikkaa säväytin vaniljasokerilla ja mansikkaa sitruunamehulla.


Valmiit täytteet laitoin jäähtymään ja odottamaan käyttöä.
Taikinasta kaulitaan levy, joka jaetaan osiin. Kaupasta ostetut pop tartsit on mun makuun liian isoja, joten tein näistä itse tehdyistä pienempiä. Näin sain niitä enemmän ;).
Nämä nostellaan leivinpaperin päälle ja laitetaan jääkaappiin hetkeksi. Sillä aikaa kaulitaan päällipalaset toisesta taikinaosasta.
Kansipaloihin tökikään ilmastointireikiä, niin piirakat paistuu paremmin. Siis että pääsee hillon kuumuessa sieltä ilmat pihalle.


Pohjapalojen reunat voidellaan kananmunalla, ja annostellaan hillo niille. Mansikkahillo jäi mulla vähän löysemmäksi kuin mustikka.
Kansipalat nostetaan päälle, ja painetaan reunoilta tiukasti pohjaan. Reunat painellaan vielä haarukalla kiinni. Ja sit ollaan valmiita uuniin! Tässä näkyy muutama muun muotoinenkin, kun en tietenkään voinut heittää jämäpaloja pois, vaan otin piparimuotilla niistä paloja.
Paistoin vain tämän verran, ja loput pakastin raakoina, näitä kun ei oiken voi kypsinä pakastaa. Nyt on pakkasessa valmiina pop tartseja, tarvii vain uuniin tuikata kun on mieliteko!


Uunin lämpötila oli +200 astetta, ja paistoaika n.20 min meidän uunilla.
Ritilällä jäähtyy paistetut tartsit parhaiten. Jäähtyneet pop tartsit koristelin ruokotomusokerista tehdyllä kuorrutteella ja pienillä kiiltävillä nonparelleilla.
Seuraaviin laitan ehkäpä koko pinnan täydeltä kuorrutetta!


Ja eiku syömään!

2 kommenttia:

  1. Hei! kuinka paljon voita seokseen pitää laitta kun sitä ei kerrota ohjeessa?

    VastaaPoista
  2. Mun on aivan jäänyt tähän vastaamatta, kun vasta nyt näin kysymyksen! Anteeksi kovin! Ehkäpä alkuperäinen kysyjä ei enää vastausta kaipaakaan, mutta laitetaan tähän nyt ylös, että voita tulee taikinaan 225g. Lisään sen myös tuohon reseptiin, jäänyt näköjään kokonaan kirjaamatta noin olennainen asia ylös!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :).