sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Kesäisiä täytekakkuja suurille vuosikymmenille

Tänä viikonloppuna meidän suku juhli yhdessä, kun klaanin pääpari, mun mummi ja pappa, eli mun lasten ylimummi ja ylipappa, täyttivät yhdessä pyöreitä vuosia. Ylimummin juhlakakuista olen aiemmin jo blogannut, mutta tässä nyt näihin yhteisiin 170 vuotis juhliin tehdyt kakut.


Ensimmäinen kakku, lopputulos oli tämä
Välissä oli raparpereista hillo-marmelaadisokerin avulla keitetty hillo, johon lisäsin vielä muutaman liivatelehden. Raparperi on siitä jännä, että vaikka siinä kuinka olisi sokeria, on se silti kirpsakka. Tätä kirpeyttä taittamaan tein valkosuklaavaahdon, johon laitoin flora vanillaa (1prk), maustamatonta tuorejuustoa (200g), flora vispiä (1prk) ja kaksi levyllistä Pandan valkosuklaata (eli yhteenä 260g). Nämä täytteet sopivat omasta mielestäni hyvin yhteen.
Kakun päällä on marsipaania, jonka värjäsin jälleen kerran Wiltonin pastaväreillä. Oksat on myös marsipaanista tehty, mutta kukat on marmorivärjättyä sokerimassaa.


Toinen kakku oli kermakakku
jossa päällä oli oikeita ruusuja.
Täytteenä oli mansikkamarmeladia ja sitruunamoussea. Täytteet ohjeineen otin suoraan Kinuskikissan sivuilta. Selailen usein sivustoa, ja sieltä saa aivan loistavia vinkkejä, suosittelen!
Tämä kakku oli gluteeniton ja laktoositon. Ainoastaan reunapursotukset jotka tein Flora Vispillä, olivat vähälaktoosiset.


Kauppoihin on ilmestynyt Flora-tuoteperheeseen uusi Flora Kuohu, jossa on rasvaa 26%
Käytin tätä Flora Vispin rinnalla, ja mun mielestä vaahdosta tuli tämän kanssa vielä parempi! Ihan yksinään en tämän tason juhliin uskaltanut tätä ottaa käyttöö, mutta täytynee kokeilla miltä pelkkä kuohu-vaahto näyttää, tuntuu ja maistuu. Tykkään, kun markkinoille tulee uutuuksia!


Mutta after all juhlat olivat loistavat, meidän suku on paras, ja mun isovanhemmat ovat aivan loistotyyppejä!!

2 kommenttia:

  1. Ihana tekstikin. KAKUISTA PUHUMATTAKAAAAAAAN! Tsiisus!!!

    VastaaPoista
  2. Nämä sun tekemät kakut on kyllä todella hienoja!

    Hauskaa kesän jatkoa sinne Vaasaan!

    t. Pikku-serkku Susa

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :).