lauantai 23. huhtikuuta 2011

Red Velvet Cupcake

Tänään toteutin suunnitelmani ja tein Red Velvet Cake oikeen kunnolla. Sitä itteään. Tosin sen verran muokkasin, että tein cupcakes-versiona.


Kerrankin mulla on esittää vaihekuvat ja resepti, tässäpä teille :).


Red Velvet Cake, resepti on suomennettu täältä .


250 g voita / margariinia
4,5 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1,25 tl suolaa
2 kananmunaa
2,5 dl piimää
1 tl vanilja-aromia
1 tl soodaa (laitoin kyllä itse leivinjauhetta)
1,5 tl etikkaa, minä käytin omenaviinietikkaa
1,5 tl kaakaojauhetta
punaista elintarvikeväriä


Kuorrute


200 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g suolatonta voita
1 tl vanilja-aromia
125 g tomusokeria


Kuumenna uuni 180°C. 
Sekoita keskenään jauhot ja suola.
Toisessa kulhossa yhdistä piimä, kananmunat, vanilja-aromi ja soodaa/leivinjauhe. Sekoita. Lisää vielä etikka joukkoon ja sekoita.
Kolmannessa pikkukulhossa sekoita keskenään kaakaojauhe ja elintarvikeväri. Mä käytän omissa jutuissani, lähinnä kakkujen koristeluissa näitä värejä, mutta tähän tarkoitukseen käy aivan erinomaisesti nestemäinen ruokakaupan karkkiväri.
Vatkaa voi/margariini ja sokeri vaahdoksi. 
Lisää vuorotellen jauhoseosta ja piimä-munaseosta ja sekoita. 
Lisää vielä lopuksi kaakaojauhe-väriseos ja sekoita tasaiseksi.
Paista uunissa kunnes on kypsää. Mulla kesti cupcakes paistua 20-25 min uunin alatasolla.
 Valmista kuorrute: vaahdota voi ja tuorejuusto keskenään. Lisää aromi ja sekoita. Lisää vaahtoon sihdattu tomusokeri ja sekoita ilmavaksi vaahdoksi.
Mikäli kakusta tekee levyn, levitetään kuorrute kakun päälle. Minä pursotin kuorrutteen ja koristelin cupcakes pääsiäisteemana näin lankalauantain kunniaksi :).

3 kommenttia:

  1. Oi sinä se jaksat!! :) Ihanannäkösiä! Hyvää pääsiäistä koko poppoolle!! t: naapurin Henna ;)

    VastaaPoista
  2. Kuinkakohan monta cuppukakkua sulle tuli, ajattelin kuvasta että tää määärä on 12sta, no tuli sit 36. Ja suuoraan sanoen taikinan maku aika jak, vaikka tein priikulleen ohjeen mukaan. no näin tällä kertaa.

    VastaaPoista
  3. Voi nyt en kyllä yhtään muista montako tästä ohjeesta tuli! Riippuu varmaan paljon siitäkin, kuinka isoja tekee. Ja taikina tässä ei oo tosiaan se paras osuus, vaan vasta paistettu cake ja ehdottomasti kuorrutuksen kanssa :P.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :).