tiistai 19. huhtikuuta 2011

Millanen päivä sul on tänään? Normipäivä!

Välillä bloggausta vähän meidän ihan normiarjestakin. 
Mä vihaan talvea, enkä elä sillon kuin pienellä liekillä. En tykkää kylmästä, en pidä lumesta, enkä kestä pitkää pimeää. Mä niin rrrrrakastan kevättä, se on aina uuden alku, tietää, että kohta kesä tulee! Puihin puhkeaa uudet silmut, uudet hennot, mutta silti niin sitkeät ruohonkorret työntyvät läpi kevään kuran, ja ensimmäiset leskenlehdet ovat kuin jokainen suuria aurinkoja.


Eilen mentiin vielä illalla porukalla kävelemään, ja ajauduttiin grillille ja pojat saivat iltapalaa :P.
Ensin niitä hamppareita odoteltiin

 Ja sit niihin hamppareihin sukellettiin.


Tänään tein vaihteeksi suolasta syötävää. Yks mun lempparipiirakoista on ehdottomasti sieni-sinihomejuustopiirakka, ja uusimmassa Pirkka ruokalehdessä, siis niissä joita saa Citymarketista ilmaiseksi, oli ohje tällaiseen piirakkaan. Mä oon hirveen huono tekemään mitään ohjeesta, joten vaarana on se, että aina maistuu samalta. Oli kiva katella vähä uusia vinkkejä tuttuun piirakkaan. Ja hyvää siitä tulikin!
Kun iltapala oli syöty, oli mulla treffit imurin kanssa. Kevään yksi kurja puoli on kaikki hiekka mitä sisälle kulkeutuu. Toisaalta, talvella sisälle tulee kenkien mukana hiekoitushiekka, keväällä katupöly ja ties mikä murunen, kesällä muuten vaan hiekka, ja syksyllä rapa. No, anyway, sillä aikaa kun imuroin, oli Woody-parka kokenut kovan kohtalon.
Äiti mokoma oli laittanut mukit telineestä tiskikoneeseen (uudet mukit, uusi teline, uusi jokaisella-on-oma-vesimuki -käytäntö), ja teline näytti ilmeisesti pojista liian tyhjältä..


Pojat oli reippaita, iltapalat ja -pesut meni nopsaan, joten jäi vielä aikaa lukea Harry Potteria. Meillä on menossa sarjan toinen kirja, Salaisuuksien kammio, jossa ollaan puolivälissä. Kumpikin keskittyy ihan loistavasti kuuntelemaan.
 Tällä hetkellä kirjassa pelataan huispausottelua, jossa on Harrya vainoava varsin väkivaltainen ryhmy. Mokoma ryhmy! Mun mielestä yksi loistavimmista anneista kirjassa on se pojille uusien sanojen määrä! Tänään pohdittiin sitä, onko matami mies vai nainen, vai mikä se semmonen matami oikeen on. Matami Prilli ja Matami Huiski. 


Nuutti on aina ollut hyvin ihastunut kaikista ilmaislehdistä. Lelulehtiä Nuutin luettavaksi on meille saapunut Amerikasta asti! Mitkään kirjat eivät aja ohi Legokuvastojen. Tänään tuli Home Enterin uusi lehti, voi sitä riemua.
 Koululaisen iltalukeminen oli vähän toista maata. Ensin kyseltiin seiskan kertotaulu, ja kun se 7 x 8 = 56 on niin vaikea, piti niitä kertotauluja vielä vähän käydä läpi. Tyhmät kertotaulut! Mutta täytyy muistaa, että minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa. Äiti matikkaintoilijana kannustaa poikaansa niin kovasti, että oveen on liimattu kaikki kertotaulut ykkösen kertotaulusta kahdentoista kertotauluun asti! Siitä on hyvä opetella niitä vaikeimpia.
 Ja kun pojat on peitelty ja pussattu (mäkin sua <3 ), on äitin oma iltapalahetki. Törsäsin oikeen ja ostin pienen purkin Ben&Jerry's jäätelöä. Ja maistuihan se.. Onneksi ei ollut isompi purkki!
Tästä on hyvä lähteä suihkun kautta sänkyyn kattelemaan vielä jotain elokuvaa. Tai siis, katotaan kymmenen minuuttia, jonka jälkeen mun silmät menee kiinni "emmä vielä nuku!!". 


Huomiseen!

2 kommenttia:

  1. Olipas mukava lukea teidän "normipäivästä" kun oli niin hyvin kirjoitettukin =) Sitten kun Harry Potterit on luettu, voisit kirjoittaa joitain omia tarinoita ja lukea niitä. Sen verran hyvin tuntuu, tuo sana olevan hallussa =)

    VastaaPoista
  2. Olet kyllä ihan loistava kirjoittaja. Oli ilo lukea teidän elämästä. Pojilla kyllä kovanluokan iltalukemista. Nostan hattua. :)
    Piirakka on varmaan ihan taivaallista, voi kun sais palasen naminam.
    Hassua, olin just tätä kirjoittamassa, ja sinulta tuli samalla kommentti minulle. Onko tämä joku virallinen bloginluku tunti. Kiitokset kaikesta tuesta!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :).