perjantai 22. toukokuuta 2009

Pekaanipähkinä-nougatpiirakka




En oo hetkeen tehny pekaanipähkinäpiirakkaa, nyt piti tehdä. Mut halusin koittaa mitenkä kondensoitu maito toimii pekaanin kanssa, ja toimihan se!


Pohjassa on ruisdigestivejä, ruiskorppuja ja grahamkorppuja sekä rasvaa.


Täytteessä on kolme keltuaista vaahdotettuna, yksi purkki kondensoitua maitoa, yksi purkki 28% creme fraischea, vajaa pussillinen Wiener nougat crushia ja pekaanipähkinöitä.


Esipaistoin pohjaa +150 asteessa ~10 minuuttia. Täyte päälle ja nostin lämmön +175 asteeseen, nyt en musita kauanko paistoin, oisko ollu öpaut vartti.


Kun piirakka oli jäähtyny, vatkasin päälle yhden purkillisen flora vispiä. En makeuttanu sitä mitenkään, kun ite piirakka on jo tositosi makee.


Joo-o, toimii! Tää on parasta seuraavana tai sitä seuraavana päivänä, jääkaappikylmänä.


Päälle tein vähä spritsausharjotuksia, siks tollasta epämäärästä syheröä :D.

2 kommenttia:

  1. jos toi oli sitä piirakkaa mitä teidän jääkaapissa oli niin oli tosi hyvää! :D

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :).