perjantai 3. huhtikuuta 2009

Runebergin torttuja


Kun kysytään lempileivonnaista, vastaan aina Runebergin torttu. Joka vuosi leivon niitä, nykyään maistuvat jo lapsillekin!


Kerrankin mulla on jopa ohje pistää jakoon:


Runebergin tortut (10 kpl)


100g rasvaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
1 dl manteleita jauhettuna
1 tl leivinjauhetta
(karvasmanteliaromia varovasti)


Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Annostele vuokiin. Paista +200 astetta (kiertoilma +180) ~15 min. Koristele vahelmahillolla ja pikeerillä.

Mä luin ohjeesta vaan ainekset, en ohjetta, ja vahingossa vaahdotin munan ja sokerin ekana. Mut ei se mitään, hyviä tuli näinkin! Sokerina oli vaihteeksi inkkarisokeri, jauhoina hiivaleipäjauhot. Ennen paistamista pistin pienen nokareen paistonkestävää vadelmamarmeladia joka tortulle. Paistamisen jälkeen koristelin tortut itsetehdyllä vattuhillolla ja sokerikuorrutuksella. Kuorrutetta ei muuten kannata laittaa ennen kuin tortut on jäähtyny.


Mä tapaan käyttää aina muffinssipeltiä kun paistan cupcakes. Näin leivonnainen pitää muotonsa paljon paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :).