tiistai 20. toukokuuta 2014

Vuosi elämästäni, päivä 42

Päivä 42, 20.5.2014

Kesä jatkuu. Eilisiltaisen sateen ja ukkosen jälkimaininkeina luonto on todella poksahtanut kesäkuntoon! 

Mustaviinimarjapensaaseen on tulossa marjoja tänäkin vuonna, wuhuu!


Mustikat näyttää olevan lupaavalla mallilla. 


Metsämansikka kukkii jo!


Veelan unien aikana sain perattua mansikkamaan. Viime kesänä istutettiin mansikantaimet mutta yhtään ainutta marjaa ei saatu kun räkätit söi kaikki :(. Tänä vuonna laitetaan verkko niin että saadaan edes maistiaiset itelle!


Eilen leviteltiin uima-allas pihalle ja tänään päästiin täyttöpuuhiin. Toiseksi pienin oli varmasti kaikista eniten innoissaan!


Kyllä kesä vaan on mukavaa!!


Pihalta keräsin kuivumaan mustikan-, mustaviinimarjan- ja metsämansikanlehtiä. Voikukat ja nokkoset kuivuu edelleen takan päällä. 

Laitoin myös jogurttia tulemaan. Oon kaks kertaa peräkkäin nyt epäonnistunu, mä en käsitä miksi ei vaan onnistu! Niissä oli tosin juuri samasta pöntöstä, luomu turkkilaisesta jogurtista. Nyt ostin bulgarianjogurttia, katotaan jos nyt onnistuis. Tein siis näin:

1 litra maitoa (mä käytän raakamaitoa) kuumennetaan niin että kupla pulpahtaa. Maito jäähdytetään n.45 asteiseksi. Maitoon sekoitetaan joukkoon siemen n.1dl ja 1dl maitojauhetta. Seos kaadetaan tiiviskantiseen astiaan ja annetaan seistä vedottomassa paikassa (laitoin uuniin) vähintään 5 tuntia. Sen jälkeen nostetaan jääkaappiin yön yli tekeytymään. 

Roope lähti tänään luokkansa kanssa Tampereelle Steinerkoulujen viidensien luokkien olympialaisiin! Saas nähdä millainen urheilija huomenna kotiutuu. Toivottavasti luokalla on tosi hauska reissu!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :).