tiistai 5. huhtikuuta 2011

30 ja plus

Vuosi vierähti, syntyi uusi kakku.


Tällä kertaa halusin kokeilla amerikkalaista Red Velvet Cakea. Perinteisesti kakun väliin kuuluu cream cheese frosting, mutta mua pelotti, kuinka semmonen kakku sopii suomalaiseen makuun. 


Red Velvet Cake syntyi tällä reseptillä. Muutenkin tuo I Am Baker -blogi on aivan iihana leivontablogi, tykkään!


Tältä näytti Red Velvet vielä kipossa ollessaan




Valmistin myös toisen kakun, suklaakakun. Kummatkin kakut leikkasin neljään osaan, ja kokosin kaksi kakkua, joista molemmissa oli kaksi punaista- ja kaksi suklaakakkukerrosta. Oikeesti Red Velvet Cake:n ei kuulu suklaakakkua, mutta koska mua jännitti millasen vastaanoton näin täysin poikkeava kakku saa, niin siksi yhdistin suklaakakkua tähän.


Toinen kakuista lähti töihin, ja siihen tein väliin cream cheese frostingin, johon tuli tuorejuustoa, suolatonta voita, vaniljasokeria, vanilja-aromia sekä tomusokeria. Tästä kakusta ei ole kuvaa, koska siitä tuli mun mielestä yliruma :D. Kummasti kuitenkin töissä kelpasi, ja maku siinä oli kyllä ihan ookoo.


Kotiin jääneessä kakussa välissä oli toisenlainen täyte, jossa oli vaniljakreemiä, kermavaahtoa ja valkosuklaata. Päälle keitin kick-toffeista kinuskin, ja pursotukset ihan perinteisesti Flora Vispillä, johon sekotin maitorahkaa sekaan.


Olipas kiva kokeilla vähän erilaisia ideoita täytekakkuun, ja voin sanoa, että toimii!! Mukava syödä "tykympää" kakkua, jota ei ole kostutettu mitenkään. Kakkupohja itessään oli riittävän mehevä. Ihan varmasti teen toisenkin kerran! Ja ihan varmasti teen Red Velvetin ihan itekseen, ja pitäähän se tehdäkin, että saan siitä oma postauksen ;).


Onnea minulle :D.

1 kommentti:

Kiitos kun kommentoit :).