perjantai 3. huhtikuuta 2009

Vadoffee


Netissä törmäsin ihanaan banoffee-torttuun, josta tein vadelmaisen version eli vadoffeen.


Pohjassa on ruisdigestivekeksejä ja rasvaa. Laitoin vähän maitoa, suklaa- ja mariannerouhetta mukaan, mutta siis tositosi vähän vaan.


Täytteeksi keitin kondensoidusta maidosta toffeen. Kondensoitu maito on siis maitotiiviste, jota myydään säilykepurkissa. Vaasasta löytyy Kivihaan Citymarketista ja varmaan myös etnisistä kaupoista. Muista isoista kaupoista en löytäny.


Avaamatonta tölkkiä keitetään upoksissa hiljakseen kolme tuntia, jonka jälkeen toffee on valmista. Kippasin toffeen pohjan päälle ja levitin toffeelle jäiset vadelmat


Kun toffee oli jäähtynyt, levittelin päälle vaahdotettua Flora vispiä. Koristelin sit pikkusilla vaalianpunaasilla rakeilla sekä suklaarakeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :).