perjantai 3. huhtikuuta 2009

Sitruuna-lakritsakakku


Töissä on lomapullatavan lisäksi tapana viedä jotain herkkuja kun on synttärit. Mä juhlin omien vuosieni lisääntymistä sunnuntaina, ja vein tänään töihin tällaisen kakun.


Täytteeseen ja koristeluunkin sain vinkin Kinuskikissan blogista.


Paistoin ~20cm vuoassa kolmen munan täytekakkupohjan. Kakun leikkasin kolmeen osaan. Väliin laitoin lemon curdia sekä lakritsatäytettä. Täytteen tein seuraavasti:


Lakritsatäyte


140g kick-karkkeja (pussissa on 150g)

1½ dl kuohukermaa (käytin hyla-versiota)


1 dl flora vispiä

½ dl kuohukermaa

1 dl vaniljarahkaa

1 liivatelehti

pieni tilkka sitruunamehua


Keitin kick-karkeista ja kuohukermasta kinuskin, jonka jäähdytin parvekkeella yön yli. Seuraavana päivänä vaahdotin loput kuohukermasta ja flora vispin ja sekoitin joukkoon rahkan. Toisessa astiassa vaahdotin aiemmin tekemäni kick-kinuskin. Yhdistin vaahdot. Sitruunamehuun liotetun liivatteen sekoitin täytteen joukkoon. Laitoin täytteeseen lisäksi hieman tomusokeria makeuttamaan.


Pursotukset tein floravispi-tuorejuustoseoksella, jonka värjäsin Wiltonin keltasella värillä. Maustoin seosta vähän sitruuna-aromilla ja tomusokerilla.


Ja sit koristelin!
Jostain syystä en saa otettua kuvia, jotka olis tarkkoja koko kakun mitalta. Pahoittelen. Ehkäpä mä vielä joku päivä opin.

2 kommenttia:

  1. Ja tulin tatakin kuolaamaan. Oliskohan jo heinakuu.. (A) Ma voisin tilata yhen tammosen ja sit semmosen sitruunaisen hyydytetyn kakun ja ja ja ja...

    VastaaPoista
  2. Aivan mieletön kakku tämäkin!! VAU!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :).