tiistai 28. huhtikuuta 2009

Huippuhyvä tonnikalapiirakka


Pohja:

100g rasvaa

½ prk rahkaa

½ dl perunamuusijauhoa

2 dl jauhoja

vähän suolaa ja leivinjauhetta


Täyte:

tomaattimurskaa (mulla oli sellanen tetra luomutomaattimurskaa, ehkä puolet laitoin)

1 prk tonnikalaa

1 pkt tuorejuustoa, mä käytin jotain sienellistä, oisko ollu tatti

½ nippua tilliä

1 kananmuna

1 pss juustoraastetta

mausteita

pinjansiemeniä


Muistaakseni tein tollasella ohjeella. Kauheen pahoillani olen, etten koskaan jaksa kirjottaa tehdessäni tarkkoja määriä ylös.

2 kommenttia:

  1. Voi elama ku olis kiva koittaa, ongelma on vain, ku ei meinaa loytya mitaan normaaleja ruoka-aineita: rahkaa, kermaa... Miten niita voi korvata :?

    Muiskiiiis!

    VastaaPoista
  2. No kermanahan voi käyttää vaikka kookoskermaa, sitä siellä varmaan on, edellyttäen toki että tykkää kookoksen mausta. Ja sit voi käyttää cream cheesea, sitä varmaan löytyy, vastaa hyvin täkäläistä tuorejuustoa.
    Saralta kyselin että onko sillä puolella maapalloa mitään vastaavia aineksia, niin voit hyvin käyttää vaikka sour creamia jos sieltä sellasta löytyy. Ainakin USA:n puolella on kuulemma saksalaista kvarkia, joka vastaa suomalaista rahkaa.
    Pohjan voi suolaseen piirakkaan tehdä seuraavalla reseptillä: 100g rasvaa, 2-3dl porkkanaraastetta, 3dl jauhoja, leivinjauhetta, suolaa. Tulee tosi hyvä ja pehmee pohja. Eikä tarvi rahkaa :D.
    Tämä piirakan täytteestä voi ihan hyvin jättää pois tuorejuuston ja laittaa juustoa ja tomaattimurskaa isommat määrät.
    Kiva kun kävit kommentoimassa, pusspuss!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit :).