Sadepäivää pukkaa! Sisällä meillä on vähä viilee kun ollaan lämpö jo pistetty pois, mutta onneksi puuta riittää poltettavaksi.
Aamupäivällä tehtiin Lennin kanssa porkkanasämpylätaikina. Kyllä tuore sämpylä vaan maistuukin hyvältä!
Ruoaksi tehtiin tänään siiderikanaa ensimmäistä kertaa! Prisman pakastealtaasta löytyi kokonainen luomu kananpoika.
Siideritölkkiin tuli:
Puoli tölkillistä siideriä
Puolikas sitruuna viipaleina
2 valkosipulinkynttä
Marinadiin tuli:
Puolikkaan sitruunan mehu
Oliiviöljyä
Korianterin siemeniä 3tl
Kuivattua chiliä ehkä 1rkl
Ruususuolaa
3 valkosipulinkynttä murskattuna
Nahan alle:
Yhden sitruunan kuori raasteena
40g voita
Eli sitruunankuori ja voi yhdistettiin ja varovasti hierottiin nahan alle.
Siideritölkki täytteineen työnnettiin kanaan niin että kana pysyy pystyssä.
Marinadilla valeltiin kana ja sit uuniin 200 asteeseen noin tunniksi. Joka kymmenen minuutin välein glaseeraus marinadilla.
Aika jännä sapuska tuli! Siiderin tarkotus on pitää kana mehevänä paistamisen ajan ja se kyllä toimi. Teen uudelleenkin!
Veelalla on edelleen jotain kummaa kun ei nuku. Tänään ei kyllä oo kakannutkaan, josko sen takia olis valvoskellut. Ei oo helppoa olla kolmikuinen :).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kommentoit :).